Oud goud verkopen voor cash geld

Wanneer je nog oud goud in je bezit hebt waar je eigenlijk niks meer mee doet dan is het een slimme beslissing om dit te verkopen voor cash geld. In dit artikel lees je er meer over.

De goudprijs is op het moment redelijk gunstig en hierdoor kun je veel cash geld krijgen voor je oude sieraden, munten of sloopgoud. Het inkopen van oud goud is enorm populair en het zal je dan ook weinig moeite kosten om iemand te vinden die een mooie prijs voor je goud wil betalen.

Hoeveel geld krijg ik voor mijn goud?

Hoeveel geld je voor je oud goud kunt krijgen is afhankelijk van de goudprijs. Deze fluctueert elke dag en zelfs gedurende de dag. Feit is wel dat de goudprijs blijft stijgen, dus als je goud wilt verkopen wat meerdere jaren geleden gekocht is dan krijg je hier zeker meer geld voor dan waarvoor het toen aangekocht is. Hoeveel je precies krijgt is afhankelijk van het aantal karaat en het gewicht van het goud. Bij het inkopen van goud Den Haag kan het lonen om eens meerdere inkopers te vergelijken.

Karaat goud

Puur goud is 24 karaat. Echter worden de meeste sieraden niet uit puur goud gemaakt, omdat puur goud te zacht is en te makkelijk zou vervormen. Daarom wordt het goud met andere metalen gelegerd om het harder te maken. In Nederland komen de volgende karaat zuiveringsgraden het meeste voor: 22 karaat, 18 karaat en 14 karaat. Afhankelijk van het aantal karaat dat jouw oude goud is en het gewicht daarvan wordt dus bepaald hoeveel cash geld je voor je goud kunt krijgen. Er zijn meerdere manieren om zeer accuraat hat aantal karaat van goud te bepalen.

FacebookTwitterGoogle+Share