Investeren in goud? Doen of niet?

Alhoewel er de laatste jaren toch nog steeds een crisis is geweest, willen mensen nog steeds investeren. Als u wat te investeren heeft, dan kan goud een mogelijkheid zijn om in te investeren. Er zijn grote voorstanders van goud maar ook zijn er grote tegenstanders van investeren in goud. In dit artikel een aantal manieren om in goud te investeren. Wellicht is 1 van deze opties iets voor u?

Fysiek goud

goudprijs grafiekMisschien wel de meest simpele manier om in goud te investeren is om het fysiek aan te schaffen. U kunt daarbij denken aan de aanschaf van goudbaren, of bijvoorbeeld gouden munten. Het kan interessant zijn om een voorraad goud te hebben. Als het om kleine hoeveelheden gaat zou u dit thuis in de kluis kunnen bewaren. Gaat het echter om grotere hoeveelheden dan wordt aangeraden om dit ten eerste te verzekeren en ten tweede in een kluis bij de bank op te bergen. Dit kan kosten met zich meebrengen. Zeker als het om grotere hoeveelheden gaat zijn er een hoop verborgen kosten.

Goud op de beurs? Ja, het is mogelijk

Een andere manier om te investeren is om via een beursgenoteerd bedrijf te investeren in een goudmijn, of een bedrijf dat naar goud graaft. Dit kan interessant zijn als het om grotere investeringen gaat. Op deze manier kunt u profiteren van een stijgende GOUDprijs. De kosten voor het delven van goud zijn vaak stukken lager dan de marktprijs. Hierdoor kunt u een goede dividend behalen. Mocht er tijdens het delven iets mis gaan, of de kosten stijgen dan heeft dit vaak een direct effect op de winsten die worden geboekt. Iets om rekening mee te houden.

Als u interesse heeft in het investeren in goud, laat u dan goed voorlichten door een partij met verstand van deze markt. Investeren in dit edelmetaal kan interessant zijn maar kent uiteraard, net zoals alle investeringen, een aantal risico’s. U kunt uw inleg uiteraard verliezen.

FacebookTwitterGoogle+Share