Een barnsteen ketting aanschaffen

Een barnsteen ketting aanschaffen is niet zo makkelijk als het lijkt. Voor andere edelstenen die in kettingen worden verwerkt is het aanschaffen makkelijker. Voor diamanten, robijnen en andere bekende edelstenen is een duidelijk meetstelsel waarmee de waarde van een edelsteen bepaald kan worden. Zo wordt de grootte van een diamant met karaat aangeduid en de zuiverheid met een zuiverheidsgraad.

Voor barnstenen is dit wat ingewikkelder. Een barn steen is namelijk altijd uniek en daarom kan er niet makkelijk een systeem verzonnen worden om de waarde van een barnsteen aan te duiden. Door dit unieke uiterlijk van barnstenen is iedere ketting ook anders en wordt het aanschaffen van een barnsteen ketten een hele persoonlijke keuze.

Persoonlijke smaak

De waarde van een barnsteen wordt aan de hand van drie verschillende factoren bepaald. Zo is de kleur van de steen van belang. Een honing cognac kleur is meestal het meest gewild en daardoor ook het meest kostbaar. Ook de helderheid en zuiverheid van een barnsteen is van belang voor de waarde. Een hele zuivere en doorzichtige steen is echter niet het meest kostbare bij een barnsteen ketting. Het kan namelijk zo zijn dat toen de barnsteen nog hars van naaldbomen was dat er in die tijd een insect of andere levende wezens in het hars is vast komen te zitten. Nu dat het hars versteend is zijn deze wezens als fossielen in het barnsteen te zien. Deze unieke stenen zijn het meest kostbaar en zorgen voor een uniek sieraad wanneer deze barnsteen in een ketting wordt verwerkt.

FacebookTwitterGoogle+Share